Latest post Thu, Sep 22 2022 8:24 AM by NeatVideo. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Sep 19 2022 9:17 AM

    • NeatVideo
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 30 2013
    • NL
    • Posts 25
    • Points 345
    • Avid Partner

    MC sends incorrect frames to plug-in

    A bug report: MC sends wrong frames to Neat Video if Effect Editor is open in MC.

    Using:
    - MC 2022.4 Windows
    - Neat Video 5.5.1 plug-in for Media Composer

    The plug-in implements IAVXTimeNeighborhood interface. GetInputFrameRange() sets inputFrameRange to be wider than outputFrameRange by N>0 from both sides, ex. inputFrameRange = (outputFrameRange.first - N, outputFrameRange.last + N)

    Steps to reproduce:
    1) Create a FHD 25 FPS project, import a FDH video clip (preferably with a timecode embedded into each frame to easier see the issue) and create a timeline with this clip on;
    2) Set the timeline selector somewhere in the middle of the clip, note the number of the frame displayed in the Preview window;
    3) Open the Effect Editor in MC;
    4) Apply the Neat Video plug-in to the clip;
    5) Observe that the frame has changed (randomly) while the timeline selector stays at the same position on the timeline;
    6) Step a few frames one by one forward and backward on the timeline;
    7) Observe that the frames displayed in the Preview window are not changing sequentially.

    Notes:
    The issue is not reproducible, when the Effect Editor is hidden.

     

    Please kindly confirm if you can reproduce this.

    Thank you,
    Vlad

     

  • Wed, Sep 21 2022 2:03 PM In reply to

    Re: MC sends incorrect frames to plug-in

    Hi, 

    I have forwarded this on. 

    Thanks 

    Editing Movie Magic.

    My Equipment & System Specs

    Media Composer Ultimate 2022.7 | Pro Tools Studio 2022.7 | Avid Play | Sibelius Artist 2022.7

  • Wed, Sep 21 2022 3:18 PM In reply to

    • NeatVideo
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 30 2013
    • NL
    • Posts 25
    • Points 345
    • Avid Partner

    Re: MC sends incorrect frames to plug-in

    Thank you very much.

    Please kindly let me know when you hear back from the developers.

    Kind regards,

    Vlad

  • Wed, Sep 21 2022 8:29 PM In reply to

    • TimSinha
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Dec 23 2013
    • Posts 12
    • Points 110
    • Avid Developer Moderator
      Avid Employee

    Re: MC sends incorrect frames to plug-in

    Hi Vlad,


    Yes, this issue can be seen with Media Composer.  

    The problem is specific to plug-ins that support the IAVXTimeNeighborhood effect.  It looks like the Neat plug-in should be able to work without supporting this interface, though using this interface is likely improving render performance.

     

    Also, the other conditions that are needed to get the problem are that:

    - the Media Composer VideoPlayback/FX Editing Cache settings need to be turned on.  (If caching is OFF the problem disappears.)

    - (as mentioned previously) the Effect Editor needs to be up.

     

    A bug has been added to the backlog.


    Sincerely, Tim.

     

  • Thu, Sep 22 2022 8:24 AM In reply to

    • NeatVideo
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 30 2013
    • NL
    • Posts 25
    • Points 345
    • Avid Partner

    Re: MC sends incorrect frames to plug-in

    Thank you for confirming the issue and clarifying the conditions. I hope this problem can be fixed.

    Kind regards,

    Vlad

Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller