Latest post Wed, Aug 17 2022 11:13 AM by Romee. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Aug 12 2022 9:56 AM

    • Romee
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Aug 12 2022
    • Amsterdam
    • Posts 2
    • Points 20

    Avid MC can't launch - error

    Hi everyone, 

    12 hours ago I was working on a project without problems and now Avid (2022.7) won't launch anymore. 

    I'm working on a iMac pro 2017, MacOS Monterey 12.5 (Radeon Pro Vega graphic card, Intel Xeon W processor).

    I tried restarting the computer, Avid Link and Avid MC, but I keep getting these error popups. 

     

    Hopefully anyone can help me! 

     

    The popup says: 'The app AvidMediaComposer can not be opened' and 'AvidMediaComposer quit unexpectedly'

    UZQ119.md.png

     

    The crash report says: 

    -------------------------------------

    Translated Report

    -------------------------------------

     

    Incident Identifier: DFE01954-D609-4286-BA48-1ED0D7C615B0

    CrashReporter Key:   E34AD577-0736-AEA2-6B88-0630A20EB8ED

    Hardware Model:      iMacPro1,1

    Process:             AvidMediaComposer [853]

    Path:                /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.app/Contents/MacOS/AvidMediaComposer

    Identifier:          com.avid.mediacomposer

    Version:             22.7.0.56190 (22.7.0)

    Code Type:           X86-64 (Native)

    Role:                Default

    Parent Process:      launchd [1]

    Coalition:           com.avid.mediacomposer [829]

     

    Exception Type:  EXC_CRASH (SIGKILL (Code Signature Invalid))

    Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000

    Exception Note:  EXC_CORPSE_NOTIFY

    Termination Reason: CODESIGNING 1 

    Triggered by Thread:  0

    Thread 0 Crashed:

    0                                      0x116025ae0 _dyld_start + 0

    1   ???                                 0x103a25000 ???

    Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):

      rax: 0x0000000000000000  rbx: 0x0000000000000000  rcx: 0x0000000000000000  rdx: 0x0000000000000000

      rdi: 0x0000000000000000  rsi: 0x0000000000000000  rbp: 0x0000000000000000  rsp: 0x00007ff7bc4dab28

       r8: 0x0000000000000000   r9: 0x0000000000000000  r10: 0x0000000000000000  r11: 0x0000000000000000

      r12: 0x0000000000000000  r13: 0x0000000000000000  r14: 0x0000000000000000  r15: 0x0000000000000000

      rip: 0x0000000116025ae0  rfl: 0x0000000000000200  cr2: 0x0000000000000000

    Logical CPU:     0

    Error Code:      0x00000000 

    Trap Number:     0

    Binary Images:

           0x116021000 -        0x11608cfff  (*) <f71fb3ca-5fcc-3577-9457-b047888a46d1> 

           0x103a25000 -        0x107030fff ??? (*) <fbcfd6af-8797-3232-80dd-7a29abaa3f2b> ???

     

    Error Formulating Crash Report:

    dyld_process_snapshot_get_shared_cache failed

     

    EOF 

    iMac Pro (2017) MacOS: Monterey 12.5 Processor: 3 GHz 10-core Intel Xeon W RAM: 64GB 2666 MHz DDR4 Graphic card: Radeon Pro Vega 56 8 GB [view my complete system specs]
    Filed under: , , , ,
  • Fri, Aug 12 2022 1:54 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,856
    • Points 31,605
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Avid MC can't launch - error

    Hello Romee,

      This might help, there are recent post in the Video Community regarding Avid MC quits unexpectedly. They resolved by deleting the folder  /Users/Shared/AvidMediaComposer/Avid FatalErrorReports.

     

     

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.15.7 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 17 2022 11:13 AM In reply to

    • Romee
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Aug 12 2022
    • Amsterdam
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Avid MC can't launch - error

    Hi Ralph, 

    thanks a lot for helping out! I re-installed everything and that worked.

    Then this morning the same error happened. I tried a new thing and it solved the problem: earlier I changed the Info.plist file because I wanted to stick my mac Dock to the screen (Avid kept hiding it, and I didn't want that). When I changed that little code back to the original, Avid launched without problems. So I guess that was the problem as well the first time. 

    iMac Pro (2017) MacOS: Monterey 12.5 Processor: 3 GHz 10-core Intel Xeon W RAM: 64GB 2666 MHz DDR4 Graphic card: Radeon Pro Vega 56 8 GB [view my complete system specs]
    Filed under: , ,
Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller