Latest post Tue, Jun 12 2012 7:54 PM by BobRusso. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jun 12 2012 7:38 PM

    • Enge Gray
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jun 12 2012
    • Posts 2
    • Points 30

    Symphony Mixdown/Tanscode Issue

    Hello,

    I'm experiencing an issue that I thought was fixed, but has now reared it's ugly head again it would seem.

    Running Symphony 5.5 on a Z800 (XP) with ISIS storage using the new ISIS client software.

    I am using a tapeless workflow to get my grades into my Film Master and have a problem with XDcam Media.

    The workflow is to pregrade the sequence, then export a video mixdown and transcode to DNxHD185x which gives me a single MXF file to use in the grade.

    What's happening is that sporadically the shot(s) will skip back a few frames, then skip a few forward to try and catch up, it looks like sticky discs or poor buffering, but the clip when played back on the Avid timeline is good, it's just the exported MXF that is duff.

     

    Oddly though, this only happens with Symphony on PC, Media Composer on Mac seems OK....

     

    There was a patch that was implemented but that seems to now have fallen off!

     

    Any help would be gratefully received.

     

    Thanks

     

    (e)

    Filed under: , ,
  • Tue, Jun 12 2012 7:46 PM In reply to

    • BobRusso
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • New Jersey
    • Posts 2,413
    • Points 29,945
    • Avid Employee
      Moderator: Avid ISIS
      Moderator: Avid NEXIS PRO
      Moderator: Avid Storage Products

    Re: Symphony Mixdown/Tanscode Issue

    There was an issue when XDCAM EX was transcoded to DNxHD with a Nitris DX attached.

    This is a thread on the topic.

    https://www.youtube.com/avidevangelistbob [view my complete system specs]

    -- Bob Russo Post-Production Workflow Manager - NFL Films

    Bob Russo on Expert Connections

  • Tue, Jun 12 2012 7:50 PM In reply to

    • Enge Gray
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jun 12 2012
    • Posts 2
    • Points 30

    Re: Symphony Mixdown/Tanscode Issue

    Hi Bob,

     

    it's me again, the issue seems to have come back.

     

    I'll try the patch again, first thing, but it's certainly returned, I had six or seven duff shots in an hour today, only noticed after the export was done and was 30 minutes into the grade!!!!

    I'll keep you posted.

  • Tue, Jun 12 2012 7:54 PM In reply to

    • BobRusso
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • New Jersey
    • Posts 2,413
    • Points 29,945
    • Avid Employee
      Moderator: Avid ISIS
      Moderator: Avid NEXIS PRO
      Moderator: Avid Storage Products

    Re: Symphony Mixdown/Tanscode Issue

    What exact version are you running?

     

    https://www.youtube.com/avidevangelistbob [view my complete system specs]

    -- Bob Russo Post-Production Workflow Manager - NFL Films

    Bob Russo on Expert Connections

Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller